Zkouška „Manažera prodeje“ otevřela slavnostně nové zkušební středisko

30.10.2013

Hospodářská komora České republiky (HK ČR), ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR), uskutečnila první zkoušky v nově vybudované „Ukázkové a školicí prodejně“, která byla otevřena především pro účely realizace zkoušek.

Výukové středisko, tzv. „Ukázková a školicí prodejna“, se nachází v Manažerském institutu COOP na Praze 9 – Klánovicích. Byla vybudována ve spolupráci s významnými sponzory, jakými jsou například společnost AUTOCONT, jenž dodala potřebné informační technologie. Regály, pokladní box a obdobné vybavení dodala společnost WANZL, výrobce vybavení pro prodejny a největší výrobce nákupních vozíků na světě. Prodejna je rovněž vybavena cvičným platebním terminálem díky společnosti GPE a 200 druhy potravinového a drogistického zboží.

Prodejna zahájila svou činnost v polovině září 2013 při příležitosti konání první odborné zkoušky profesní kvalifikace, a to konkrétně zkouškou „Manažera prodeje“.

V těchto prostorách se zkouší i další profesní kvalifikace, jako Pokladní (66-001-H) a Prodavač (66-003- H).

Zájem o profesní kvalifikace v obchodě roste a nové zkušební místo tuto situaci jen reflektuje. V oblasti maloobchodu totiž dochází ke zvyšování poptávky po kvalifikovaném personálu jak ze strany zaměstnavatelů, tak zejména ze strany spotřebitelů, kteří vyžadují profesionální a ochotný personál. Prodavačky a prodavači jsou ti, kteří jsou dennodenně ve styku se zákazníky a jejich práce se nemalou částí podílí na úspěšnosti celého podniku. Kvalifikovaný personál s profesionálním přístupem se tak stává konkurenční výhodou.

HK ČR je přesvědčena, že i toto je jedno z hlavních kritérií úspěšně složené zkoušky profesní kvalifikace dle Národní soustavy kvalifikací (více na: www.narodni-kvalifikace.cz), a že celý systém přispěje k celkovému pozitivnímu rozvoji profesionální úrovně povolání na trhu práce.

/konference-hr-chytre-nejvetsi-akce-roku-v-cr-pro-personalisty-hospodarska-komora/