Zástupci IT a telekomunikačních odvětví opět varují premiéra: Situace je kritická – 14 miliard Kč na podporu rychlého internetu zůstane nevyčerpaných

28.01.2016

Zástupci IT a telekomunikačního sektoru dnes odeslali v pořadí již třetí dopis určený pro premiéra Bohuslava Sobotku, ve kterém ho opět žádají o řešení krize v oblasti čerpání dotací na vysokorychlostní internet v ČR. „Situace se stává kritickou,“ řekla Hana Továrková, členka představenstva HK ČR a předsedkyně Sekce IT a telekomunikací.

„Čtrnáct miliard korun na podporu rychlého internetu zůstane nevyčerpáno. Svolejte a moderujte veřejné setkání na nejvyšší úrovni. Pozvěte příslušné ministry a úředníky státní správy, odbornou veřejnost i zástupce telekomunikačního sektoru – musí být nalezena shoda na nezbytných krocích, aby Česká republika mohla nastoupit do rozjetého digitálního vlaku a zařadila se tak po bok lídrů digitální ekonomiky,“ píše se v dopise.

Celé znění dopisu naleznete v příloze.

https://komora.cz/files/uploads/att/files/19640/Dopis ICT prumyslu predsedovi vlady.docx

/nejcastejsi-pracovnepravni-preslapy-zamestnavatelu-webinar-hospodarska-komora/