Zástupci HK ČR se sešli s ministrem financí

18.11.2014

Zástupci Hospodářské komory České republiky (HK ČR) v čele s jejím prezidentem Vladimírem Dlouhým dnes ocenili záměr ministra financí ČR Andreje Babiše nezvyšovat daňové zatížení. Stalo se tak při příležitosti pracovního setkání zástupců byznysu a Ministerstva financí ČR, které bylo dalším ze série jednání HK ČR s představiteli současné vlády.

„Oceňujeme záměr ministra financí daňové zatížení plošně nezvyšovat. Souhlasíme s tím, že celý proces, tak jak ostatně deklaruje i resort financí, bude doprovázen efektivním výběrem daní stávajících,“ sdělil prezident HK ČR Dlouhý. Předmětem jednání bylo i nastavení způsobu vzájemné informovanosti HK ČR a MF ČR při tvorbě legislativy, a to včetně procesu připomínkování. Ministr financí pak projevil zájem o konstruktivní spolupráci s HK ČR při zavádění elektronické evidence tržeb. Spolupráce by mohla zahrnovat nejen samotné nastavení legislativního rámce, ale i jeho technické řešení s využitím informací a zkušeností celoevropské sítě hospodářských komor.

Foto: MF ČR

/konference-hr-chytre-nejvetsi-akce-roku-v-cr-pro-personalisty-hospodarska-komora/