Zástupci HK ČR jednali s předsedou vlády

30.10.2014

Zástupci Hospodářské komory České republiky (HK ČR) dnes 30. října 2014 pokračovali v pracovních jednáních se současnou vládou, a to setkáním s premiérem ČR Bohuslavem Sobotkou. Jednání se zúčastnil prezident HK ČR Vladimír Dlouhý, viceprezident HK ČR Michal Štefl, dále viceprezident HK ČR Zdeněk Somr a tajemník HK ČR Tomáš Vrbík.

Účastníci setkání s předsedou vlády ČR diskutovali o novelizaci občanského zákoníku a zákona o obchodních korporacích. HK ČR vládě nabídla aktivitu v oblasti organizace zahraničních misích vrcholných představitelů resortů státní správy, kterou premiér ČR Sobotka ocenil a podpořil myšlenku intenzivní spolupráce vlády s HK ČR. Diskutovalo se i o aktivním zapojení HK ČR do podpory odborného školství, neboť právě HK ČR je klíčovým hráčem v oblasti podpory technického a učňovského školství, s využitím zkušeností našich německých i rakouských sousedů. Řeč byla i o podpoře vědy, výzkumu a inovací a samotných podnikatelů a podnikatelského prostředí, včetně témat souvisejících s administrativní zátěží anebo dostatečnou informovaností.

Foto: Vláda ČR

/konference-hr-chytre-nejvetsi-akce-roku-v-cr-pro-personalisty-hospodarska-komora/