SP ČR a HK ČR vyzývají vládu a ERÚ: Dokončete proces k vypsání chybějící podpory pro rok 2016

14.12.2015

Hospodářská komora České republiky a Svaz průmyslu a dopravy České republiky pozorně a s napětím sledují postup všech zúčastněných institucí v kauze dosud nevypsané podpory na rok 2016 pro podporované zdroje elektřiny a tepla. Pozitivně oceňujeme kroky Ministerstva průmyslu a obchodu z posledních dnů, které 11. prosince předložilo do meziresortního připomínkového řízení návrh Nařízení vlády o podpoře elektřiny a tepla z podporovaných zdrojů energie (dále jen „Nařízení“) s cílem zajistit včasné vypsání legitimně očekávané podpory v Cenovém rozhodnutí ERÚ pro rok 2016.

Nyní vyzýváme vládu, aby Nařízení v předložené podobě schválila co nejdříve tak, aby ERÚ mohl chybějící podporu vypsat ještě do konce letošního roku. Současně důrazně apelujeme na ERÚ, aby po schválení Nařízení vládou neprodleně reagoval a chybějící podporu pro rok 2016 vypsal tak, aby příslušné cenové rozhodnutí bylo vydáno v cenovém věstníku ještě do konce letošního roku.

Jedině tak můžeme ve zbývajícím čase předejít značným škodám a dalším negativním dopadům potenciálně spojeným s nevypsáním podpory.

/nejcastejsi-pracovnepravni-preslapy-zamestnavatelu-webinar-hospodarska-komora/