Prezident Kužel přijal novou českou velvyslankyni na Slovensku

28.11.2013

Petr Kužel, prezident Hospodářské komory České republiky přijal v sídle HK ČR dne 28. listopadu 2013 Lívii Klausovou, mimořádnou a zplnomocněnou velvyslankyni České republiky ve Slovenské republice, která se v nejbližších dnech ujímá své funkce v Bratislavě.

Prezident Kužel konstatoval, že ekonomka a bývalá první dáma České republiky je vhodnou kandidátkou pro dané teritorium. HK ČR od samého začátku výběru kandidátů podporovala Lívii Klausovou na tento post. Prezident HK ČR rovněž informoval o aktivitách HK ČR na Slovensku a o vzájemné propojenosti obou hospodářských komor. Řeč byla i o pravidelném zasedání Visegrádské čtyřky, a to s ohledem na skutečnost, že další zasedání V4 se uskuteční právě na Slovensku.

Vzájemné setkání před odjezdem na Slovensko proběhlo v přátelské atmosféře. Paní velvyslankyně představila svoji koncepci budování vztahů mezi oběma zeměmi a zároveň vyslovila přesvědčení, že podpora ekonomických zájmů ČR bude jednou z hlavních priorit její práce v teritoriu, které je 2. obchodním partnerem ČR na světě.

Perspektivními obory, v rámci kterých se české společnosti tradičně uplatňují na slovenském trhu jsou energetika nebo dopravní infrastruktura. Nové možnosti se však tuzemským podnikům otevírají i v oblasti dopravních prostředků v městské dopravě. Nezanedbatelný význam má cestovní ruch, neboť právě Slovensko je pro české občany vyhledávanou turistickou destinací.

/konference-hr-chytre-nejvetsi-akce-roku-v-cr-pro-personalisty-hospodarska-komora/