Prezident Hospodářské komory České republiky se účastní MSV 2012

10.09.2012

Ve dnech 10.-14. září 2012 se koná 54. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV) v Brně. První den nejvýznamnějšího průmyslového veletrhu ve střední Evropě si nenechal ujít ani prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel.

„Vážím si toho, že Hospodářská komora České republiky převzala záštitu nad veletrhem, který se může pyšnit již svým 54. ročníkem a jehož prestiž dokládá i stále stoupající návštěvnost odborné veřejnosti z České republiky i ze zahraničí,“ říká Petr Kužel, prezident HK ČR.

Hlavním tématem MSV 2012 je průmyslová automatizace, prezentace měřící, řídicí, automatizační a regulační techniky zahrnující všechny obory veletrhu. Obor elektronika, automatizace a měřící technika je po obráběcí technice a materiálech a komponentech ve strojírenství třetím nejobsazenějším specializovaným celkem MSV. Souběžně s MSV 2012 proběhne mezinárodní veletrh obráběcí a tvářecí techniky IMT a technologické veletrhy Fond-ex, Welding, Plastex a Profintech spolu s veletrhem osobní ochrany, bezpečnosti práce a pracovního prostředí Interprotec.

Součástí veletrhu je špičkový doprovodný program odborných konferencí, seminářů a workshopů na aktuální technická, obchodní a ekonomická témata. Například Hospodářská komora České republiky ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR pořádá v rámci MSV 2012 dne 12. září regionální seminář zaměřený na export, který je prvním ze série Exportních seminářů na podporu českých exportérů v regionech. Více na www.komora.cz/exportniseminare

Prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel se v rámci programu prvního dne MSV 2012 mimo jiné účastní Sněmu Svazu průmyslu a dopravy ČR a rovněž pronese úvodní slovo na oficiálním zahájení veletrhu, kterého se zúčastní prezident ČR, předseda vlády ČR, ministr průmyslu a obchodu ČR a další vrcholní představitelé.

„Brno v tuto chvíli představuje jedinečnou příležitost prezentovat kvalitu svých výrobků a služeb, načerpat inspiraci i navázat nové obchodní kontakty na mezinárodní úrovni. Účast na brněnském veletrhu je tak skvělou příležitostí nejen pro tuzemské, ale i pro zahraniční vystavovatele,“ dodává prezident HK ČR.

/konference-hr-chytre-nejvetsi-akce-roku-v-cr-pro-personalisty-hospodarska-komora/