Prezident HK ČR Vladimír Dlouhý navštívil nového velvyslance Thajského království

12.06.2015

Prezident HK ČR navštívil nového velvyslance Thajského království v Praze, J.E. Naronga Sasitorna, aby s ním projednal možnosti spolupráce mezi Českou republikou a Thajskem.

Vzájemná obchodní výměna ČR a Thajska byla za rok 2014 1,3 mld USD. Dle thajského velvyslance je obchod převážně tvořen velkými řetězci. Na svém jednání se prezident Hospodářské komory i velvyslanec shodli, že by se vzájemný obchod mohl značně zvýšit až na 2 mld. USD, pokud by se podařilo více zapojit malé a střední firmy.

Následně byl prezident HK ČR Vladimír Dlouhý čestným hostem při obědě (setkání) s velvyslanci asijských zemí, které hostil thajský velvyslanec. Prezident vyzdvihl význam asijských trhů pro ČR – zvláště v kontextu rusko-ukrajinské situace a s ní spojené nutnosti diverzifikace exportu. Prezident Dlouhý dále velvyslancům přiblížil ekonomickou situaci ČR, činnosti HK ČR a zájmu o spolupráci při realizaci podnikatelských misí a incomingů asijských delegací do ČR.

/konference-hr-chytre-nejvetsi-akce-roku-v-cr-pro-personalisty-hospodarska-komora/