Prezident HK ČR: „Děkuji organizátorům Mezinárodního strojírenského veletrhu za špičkovou profesionalitu, s níž veletrh pořádají“

10.09.2012

Petr Kužel, prezident HK ČR oficiálně zahájil Mezinárodní strojírenský veletrh 2012 v Brně. Slavnostního zahájení se rovněž mj. zúčastnil Václav Klaus, prezident ČR, Martin Kuba, ministr průmyslu a obchodu ČR a další představitelé tuzemské vlády včetně Ananda Sharma, ministra obchodu a průmyslu vlády Indie.

„Dovoluji si vás jménem Hospodářské komory České republiky, která je největším tvůrcem hrubého domácího produktu v zemi, přivítat na nejvýznamnějším průmyslovém veletrhu ve střední Evropě. Je pro mne velkou ctí, že se tohoto zahájení účastní také prezident České republiky pan Václav Klaus,“ zmínil úvodem Petr Kužel. „Vážím si toho, že Hospodářská komora České republiky převzala záštitu nad veletrhem, který se může pyšnit již svým 54. ročníkem a jehož prestiž dokládá i stále stoupající návštěvnost odborné veřejnosti z České republiky i ze zahraničí,“ pokračoval prezident Kužel.

Ve své úvodní řeči prezident HK ČR mimo jiné promluvil i o stávající ekonomické situaci této země. „Žádám, abychom přestali stát na pomyslné ekonomické brzdě. Potřebujeme, aby se nám naopak roztočilo vnitřní ekonomické kolo a rozjely se zejména prorůstové ekonomické mechanismy,“ sdělil prezident HK ČR. V rámci svého úvodního vystoupení zmínil i témata týkající se exportu a nové proexportní politiky státu, vzdělávání a vyzval podnikatele k tomu, aby více využívali České exportní banky. „Přeji veletrhu co nejvíce spokojených návštěvníků i uzavřených kontraktů. Nový byznys, k němuž letošní ročník veletrhu napomůže, bude přínosem nejen pro jednotlivce a jejich firmy, ale samozřejmě z něj bude profitovat celá česká ekonomika, protože právě veletrhy jsou vždy barometrem toho, jak se daří ekonomice státu,“ dodal Petr Kužel.

/konference-hr-chytre-nejvetsi-akce-roku-v-cr-pro-personalisty-hospodarska-komora/