Prezident HK ČR byl přijat prezidentem ČR panem Milošem Zemanem

19.04.2013

Prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Petr Kužel byl dnes 19. dubna 2013 přijat prezidentem České republiky panem Milošem Zemanem. Předmětem setkání zástupce podnikatelů a hlavy státu byla především podpora průmyslu a podnikání.

„Velmi si vážím přijetí u pana prezidenta Miloše Zemana a jsem rád, že jsme oba projevili společné názory nad rozvojem České republiky i hospodářství. S panem prezidentem jsme v rámci diskuze o podpoře podnikání jednali o možnostech zvýšení přílivu investic do ČR. Dalšími stěžejními tématy byla legislativa, diskutovali jsme o rozvoji regionů ČR, vědě, výzkumu a inovacích nebo o možnostech většího rozvoje evropských vztahů. Pan prezident se zajímal o malé a střední firmy. V rámci diskuse o konkurenceschopnosti firem jsme rovněž rozvinuli téma učňovského školství a odbornosti mladých lidí. Řešili jsme i exportní politiku a ekonomickou diplomacii s tímto spojenou. Pan prezident Miloš Zeman mě ubezpečil, že s HK ČR chce i nadále diskutovat a že hodlá prosazovat národní zájmy v oblasti českého byznysu,“ řekl po přijetí prezidentem České republiky Petr Kužel.