Předsedu vlády na summit v Rize doprovodí podnikatelská delegace Hospodářské komory

04.11.2016

Během víkendového summitu 16 evropských zemí a Číny (16+1) v lotyšské Rize budou o nové kontrakty usilovat také čeští podnikatelé. V dvanáctičlenné delegaci podnikatelů, která na setkání prezidentů a vlád doprovodí premiéra Bohuslava Sobotku, jsou zastoupeny firmy působící jak v energetice, tak i dopravě a lázeňství.

Podnikatelé vedeni viceprezidentkou Hospodářské komory Irenou Bartoňovou Pálkovou budou o nových obchodních příležitostech jednat nejprve při podnikatelském fóru, které se uskuteční v sobotu za přítomnosti předsedy vlády Čínské lidové republiky Li Keqianga, ministra obchodu Čínské lidové republiky Gao Huchenga, předsedy vlády Lotyšska Mārise Kučinskise nebo také místopředsedy vlády a ministra pro ekonomiku Lotyšska Arvilse Ašeradense.

„V neděli je pak naplánované setkání podnikatelské delegace s premiérem Bohuslavem Sobotkou, při němž firmy představí své projekty v návaznosti na Čínu. Následně se podnikatelé odeberou na zasedání výboru „CEEC-China Business Meeting“, kde proběhne diskuze se zástupcem velvyslanectví ČR v Lotyšsku,“ doplnila viceprezidentka Hospodářské komory Irena Bartoňová Pálková.

O novou mezinárodní spolupráci mezi ČR a Lotyšskem bude usilovat také Hospodářská komora ČR, Bartoňová Pálková se proto v Rize setká s prezidentem Lotyšské obchodní a průmyslové komory Aigarsem Rostovskisem.

Publikace