Předávání Řádu Vavřínu 2014 HK ČR

03.04.2014

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) rozdala dne 3. dubna 2014 potřetí Řády Vavřínu významným osobnostem. Nejvyšší ocenění získala psycholožka a bojovnice za lidská práva Dana Němcová.

Mecenáška umění Meda Mládková, zakladatel nadace Člověk v tísni Šimon Pánek a čerstvě známá bojovnice za lidská práva a svobodu Dana Němcová. To jsou jména nejvýše oceněných nositelů Řádu Vavřínu v dosavadní tříleté historii tohoto ocenění.

„Jsem přesvědčen, že Dana Němcová je, stejně jako její předchůdci, nezpochybnitelnou osobností, morální autoritou a obdivuhodnou ženou, která zcela naplňuje základní myšlenku Řádu. Upozorňovat naši společnost na vzácné lidi, kteří mohou pozitivně ovlivnit a motivovat,“ říká k udělení Řádu diamantového Vavřínu prezident Hospodářské komory ČR Petr Kužel.

Stejně jako loni byly jednotlivé osobnosti nominovány širokou veřejností a zástupci krajských Hospodářských komor. Porota Řádu Vavřínu pak z 282 nominovaných vybrala 25 laureátů.

„Sešlo se nám o téměř sto nominací více než loni a drtivá většina z nich byla míněna vážně, což v našem prostředí považuji za malý zázrak. Jestli se najdou přátelé, kolegové i vlastně cizí lidé, kteří chtějí upřímně ocenit druhého, tak už jen tím Vavříny mají svůj smysl,“ dodává šéf pořadatelské agentury Stanislav Brunclík.

Hospodářská komora chce Řády Vavřínu každoročně ocenit významné domácí i zahraniční osobnosti, které pozitivně ovlivňují naši společnost. Řád je udělován ve čtyřech kategoriích: Zlatý, Platinový, Křišťálový a Diamantový.

Hlavním partnerem projektu se i letos stala Česká pošta. Partnery pak Česká podnikatelská pojišťovna, Centra, a.s., Naxon Consulting, JETpartner, Brunclík, s.r.o. a společnost FANS. Tradičně jako hlavní mediální partner podpořila projekt Česká televize.

Kompletní výsledky Řádu Vavřínu 2014 naleznete v příloze tiskové zprávy.

Foto: NEWPin