Podnikatelská mise zamíří do jihokorejského Soulu a Busanu

26.10.2017 Miroslav Diro

Hospodářská komora ČR organizuje podnikatelskou misi doprovázející ve dnech 28. října až 2. listopadu předsedu Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha do Korejské republiky.

Během mise bude patnáctičlenná podnikatelská delegace v průběhu Česko-korejského podnikatelského fóra v Soulu a Busanu jednat se svými korejskými partnery o nových kontraktech. Firmy z oboru dopravního strojírenství, farmaceutického průmyslu, dřevozpracujícího průmyslu, potravinářství, R&D či security navštíví mimo jiné Korejský elektronický technologický institut (KETI) či kontejnerový přístav v Busanu. Misi vede viceprezident Hospodářské komory Bořivoj Minář.

Korejský trh je velmi náročný, protože se na něm střetává konkurence z celého světa. ČR je v průmyslové Korejské republice ale dobře známá tradičními strojírenskými výrobky, jako jsou obráběcí stroje, hřídele, subdodávky pro loďařský průmysl nebo stroje a zařízení pro automobilovou výrobu.

Hospodářská komora udržuje s Koreou a místními partnerskými obchodními a průmyslovými komorami bohaté styky. Například v únoru 2015 Hospodářská komora organizovala pod vedením jejího prezidenta Vladimíra Dlouhého doprovodnou podnikatelskou misi do Koreje (70členná delegace) při oficiální návštěvě premiéra Bohuslava Sobotky. V dubnu 2015 české a korejské firmy o obchodní spolupráci jednaly v Praze – Hospodářská komora ve spolupráci s Agenturou na podporu obchodu a investic „KOTRA“, Ministerstvem průmyslu, obchodu a energetiky a Korejskou mezinárodní obchodní asociací KITA zorganizovala „Czech-Korean BizTechDay“.

V závěru roku 2015 zavítala do Prahy tehdejší jihokorejská prezidentka Pak Kun-hje, která se setkala s prezidentem Milošem Zemanem během celodenního Česko-korejského podnikatelského fóra v režii Hospodářské komory ve spolupráci s Korejskou obchodní a průmyslovou komorou a agenturou KOTRA. Loni v listopadu pod hlavičkou Hospodářské komory 35členná delegace podnikatelů jednala o obchodu během Česko-korejského podnikatelského fóra v Soulu při pracovní cestě ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka.

/nejcastejsi-pracovnepravni-preslapy-zamestnavatelu-webinar-hospodarska-komora/