Podnikatelská mise HK ČR v Jordánsku: Kopřivnická TATRA TRUCKS má kontrakt za 950 milionů, Škoda Praha partnerem v rozvoji jaderného programu

02.05.2016

Během krátké návštěvy podnikatelské delegace pod hlavičkou Hospodářské komory ČR, která doprovázela ministra průmyslu a obchodu ČR pana Jana Mládka při jeho cestě do Jordánska, proběhlo úspěšné podnikatelské fórum a B2B jednání, jichž se účastnilo na 40 jordánských firem.

Rozhovory některých společností vyústily v konkrétní ujednání, např. firma TATRA TRUCKS, a.s. úspěšně navázala na dlouhodobější negociace o dodávkách speciálních vozů TATRA. Firma Škoda Praha má v příštích dnech obdržet od jordánského úřadu pro jadernou energii výzvu k předložení souhrnné nabídky pro dodávku turbín a řídicích systémů s tím, že součástí nabídky musí být i profinancování a pojištění ze strany ČEB a EGAP, rovněž účastníků mise.

„Tato cesta měla za cíl posunout dohodu týkající se dodávek podvozkové části Tatry, které bylo nakonec dosaženo. Celková výše kontraktu dosahuje 950 mil. Kč,“ zmínil předseda představenstva TATRA TRUCKS, a.s., pan Petr Rusek.

„Společnost Škoda Praha, a.s. je vnímána jako potenciální partner v rozvoji jordánského jaderného programu hlavně v oblasti dodávek sekundárních části,“  prohlásil generální ředitel společnosti pan Peter Bodnár. Škoda Praha nezastupovala na podnikatelské misi pouze své zájmy, ale i „Czech Power Industry Alliance“.

Jak uvedl vedoucí podnikatelské delegace a předseda Zahraniční sekce Hospodářské komory ČR Ilja Mazánek, misi lze hodnotit jako velmi úspěšnou. „Firmám se díky této cestě podařilo posunout některé rozjednané projekty a Hospodářské komoře ČR se je podařilo zařadit i na jednání ministra Mládka s vybranými ministry jordánské vlády,“ zhodnotil Mazánek.

Čtěte také:

Mazánek: Egyptský trh je pro české firmy perspektivní bez ohledu na určité aktuální rozpočtové potíže Egypta

České firmy láká Egypt a Jordánsko. Se zakázkami jim pomůže Hospodářská komora ČR i ministr Jan Mládek

/nejcastejsi-pracovnepravni-preslapy-zamestnavatelu-webinar-hospodarska-komora/