Podnikatelská mise HK ČR doprovázející náměstka Martina Tlapu odlétá dnes do Íránu

15.04.2016

Pětadvacetičlenná podnikatelská mise HK ČR, která doprovází náměstka ministra zahraničních věcí Martina Tlapu, dnes odlétá do Íránu. „Firmám jsme během téměř týdenní cesty zajistili jednání s jejich íránskými protějšky v Teheránu a později v Birjandu a Tabasu, ve kterém navštíví i důl Tabas Parvadeh Coal Company (TPCC),“ potvrdil předseda Zahraniční sekce HK ČR Ilja Mazánek, který delegaci podnikatelů do Íránu povede. Zástupci firem z oblasti důlních technologií a energetiky kromě podnikatelských fór a dvoustranných česko-íránských jednání absolvují i jednání s organizací sdružující íránské důlní a minerální společnosti.

HK ČR na podporu rozvoje trhu s Íránem otevřela i speciální program pro podnikatele s názvem Brána do Persie, do něhož se již hlásí první firmy, banky a investiční fondy. Program, na němž Komora spolupracuje mj. s Íránskou obchodní, průmyslovou a důlní komorou, zpřístupňuje firmám kontaktní servis mezi íránskými a českými firmami, umožňuje získávat dokumenty nezbytné pro realizaci exportu, např. osvědčení o původu zboží či ATA karnety pro bezcelní přepravu výrobků na výstavy a veletrhy, nebo využívat portál www.branadopersie.cz. Web shromažďuje informace o íránském trhu nebo zprávy od zastupitelských úřadů ČR v Teheránu.

/nejcastejsi-pracovnepravni-preslapy-zamestnavatelu-webinar-hospodarska-komora/