Podnikatelé se vrátili z mise po Kanadě

18.10.2016

Podnikatelská delegace Hospodářské komory ČR, která doprovázela náměstka ministra zahraničních věcí ČR Miloslava Staška, se vrátila ze čtyřdenní mise po Kanadě.

Čeští podnikatelé se během cesty zúčastnili Česko-kanadského podnikatelského fóra v Torontu – v jedné z nejrychleji se rozvíjejících oblastí Kanady. Následně se uskutečnila úspěšná schůzka společnosti Stargen EU ve Steinberg Simulation and Interactive Learning Centre (v rámci Mc Gill University) v Montréalu. Delegace v průběhu mise rovněž navštívila oblast Waterloo (Waterloo-Kitchener-Cambridge je druhá nejvýznamnější světová oblast pro start-upy po Silicon Valley). Proběhlo rovněž jednání s představiteli regionu Niagara, kde se nachází zóna ekonomického rozvoje a jedná se (díky své poloze poblíž hranic s USA) o jedinečnou lokalitu pro vstup na trh USA.

Mise se uskutečnila s podporou MZV ČR z projektu ekonomické diplomacie (PROPED). Náměstek ministra zahraničních věcí ČR Miloslav Stašek, viceprezident HK ČR Bořivoj Minář a velvyslanec ČR v Ottawě Pavel Hrčíř projevili zájem o další podporu rozvoje česko-kanadských vztahů. Cílem další spolupráce je mimo jiné zvýšit povědomí Kanaďanů o produktech českých firem. Kanadské firmy byly zároveň pozvány k účasti na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně.

Publikace