Podnikatelé převážně z oblasti energetiky, farmaceutického, potravinářského průmyslu a strojírenství navázali v Soulu nové kontakty

15.11.2016

35členná podnikatelská delegace vedená viceprezidentem HK ČR Bořivojem Minářem doprovodila
ve dnech 7. – 10. 11. 2016 ministra zahraničních věcí ČR Lubomíra Zaorálka do Soulu.

„Korea patří k nejzajímavějším trhům pro české podnikatele, proto Hospodářská komora ČR již dlouhodobě podporuje česko-korejské obchodní vztahy. V loňském roce zorganizovala doprovodnou podnikatelskou misi předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky do Koreje, závěrem loňského roku pak zorganizovala HK ČR Česko-korejské podnikatelské fórum za účasti prezidenta ČR Miloše Zemana a korejské prezidentky Pak Kun-hje,“ zmínil viceprezident HK ČR Bořivoj Minář.

Společnost Armatury Group jednala s firmou Hyundai Engineering o účasti v mezinárodním projektu na výstavbu jednotky na zpracování ropy Kandym, ještě po příletu z mise obdržel od Hyundai Engineering obchodní ředitel Libor Kremel první dílčí poptávku na armatury.
Během mise se podařilo uzavřít smlouvu o zastoupení české minerální vody, kterou na misi zastupovala Česko-korejská obchodní komora, s korejským řetězcem LOTTE. Česká minerální voda bude tak v Koreji pomáhat bojovat s tamějšími problémy s pitnou vodou.

„Korea patří mezi nejdůležitější investory v ČR a zároveň je třetím nejvýznamnějším exportním teritoriem v Asii. Obchodní výměna mezi našimi zeměmi dosáhla 3,9 miliardy USD v roce 2015,“ doplnil ministr Zaorálek.

Publikace