Osmdesátka golfistů se utkala na golfovém turnaji Hospodářské komory – Casa Serena Cup by Czech Chamber of Commerce

31.08.2015

Skvělé počasí, vynikající atmosféra a úchvatné golfové výkony. Tyto atributy provázely první ročník Uzavřeného turnaje Hospodářské komory v rámci desátého turnaje nejvyšší české profesionální golfové série Czech PGA Tour na privátním hřišti Casa Serena u Kutné Hory.

V pátek 28. srpna se na golfovém hřišti Casa Serena na Roztěži setkali členové Hospodářské komory – golfisté. Čekalo na ně 18 jamek špičkového hřiště připraveného na následné souboje nejlepších českých golfových profesionálů s kvalitní zahraniční konkurencí a s vynikajícími amatéry. Téměř osm desítek amatérských golfistů se s nástrahami nelehkého hřiště popralo velmi dobře, nečekaně velká část hráčů dokonce dokázala zlepšit svůj handicap. Vítězi se v jednotlivých kategoriích stali:

Roman Piskač (kat. 0 – 18,0), který zaznamenal 84 rány a zlepšil si handicap ze 17,0 na 14,3 a Petr Kužel (kat. 18,1 – 54 se 102 ranami a zlepšením z 35,4 na 27,9), který je zároveň bývalým prezidentem HK ČR.

Vítěz soutěže o nejlepší brutto výsledek Lukáš Braun obešel hřiště v paru a od promotérů Czech PGA obdržel dokonce nabídku zahrát si profi turnaj. Další výsledky jsou k nalezení na serveru České golfové federace. V turnaji padla dokonce jamka na jednu ránu (tzv. Hole-in-one), což je pro každého golfistu životní zážitek. Tentokrát byl tím šťastným Jan Kout z Plzně. Eso dal na jamce č. 9.

Program zpestřily ochutnávky kávy Alto Grande a vynikající hustopečské mandlovice, ukázky osobního a profesního koučinku se zaměřením i na golf a především odborný seminář Byznys na golfu & Golf v byznysu, kde se prezentace ujali ti nejpovolanější –Pavel Krenk (spolumajitel hřiště Ypsilonka a prezident tamějšího klubu a zároveň šéf promotérské společnosti Česká 1, která Czech PGA Tour pořádá) a Alan Babický, mj. profesionální hráč a Tour Commissioner Czech PGA Tour. Účastníci semináře se od těchto expertů dozvěděli, jaké aspekty vlastně golfový byznys obsahuje a zároveň návod jak golf využít ke svému vlastnímu marketingu případně jakým nejčastějších chybám se vyhnout a jak.

Pestrý společenský program pokračoval až do hluboké noci a vyvrcholil nočním troubleshotem – příhrou třemi míčky a jednou společnou holí na vlajku vzdálenou ve tmě 40 metrů.

Oba spolupořadatelé – zástupci Hospodářské komory i promotérská společnost Česká 1 – hned na místě vyjádřili přesvědčení, že stojí na počátku nové golfové tradice a že se v srpnovém termínu budou potkávat každoročně.

Výsledky uzavřeného turnaje v rámci Casa Serena Cup by Czech Chamber of Commerce:

Kat. 0 – 18:
1. Piskač Roman