Mise HK ČR míří do SAE, Kuvajtu a do zatím málo probádaného Ománu

30.10.2015

Podnikatelská mise Hospodářské komory ČR, která doprovází ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka, zítra vyráží do Spojených arabských emirátů, Kuvajtu a také do z našeho pohledu zatím trochu exotického Ománu. Zpátky na domovskou půdu se ministr a obchodní mise vracejí 5. listopadu.

Se Spojenými arabskými emiráty a Kuvajtem už máme historické vazby. Nově se snažíme podnikatelům otevřít dveře do Ománu, kde v nejbližší době začne fungovat honorární konzulát,“ řekl viceprezident HK ČR a vedoucí podnikatelské mise Bořivoj Minář. Dodal, že s Ománem (jeho oficiální název je Sultanát Omán) zatím v oblasti obchodní a ekonomické spolupráce na mezistátní úrovni neexistuje žádná smluvní základna. Nicméně některé české firmy, například Agile-Europe, podnikající v solárním byznysu, už na tamějším trhu úspěšně realizují obchodní transakce.

Členy obchodní mise jsou firmy z oblasti solárních technologií, stavebnictví, lázeňství, vodohospodářství, potravinářství a zdravotnické techniky a z dalších oborů.

/jak-na-