Minář: Mongolsko je trh, o který je třeba usilovat

19.09.2016

Téměř dvacítka českých podnikatelů působících v oblasti těžebního průmyslu a důlních technologií, čističek odpadních vod, potravinářských technologií, spedice, požárních ochrany a bankovnictví se vrátila ze čtyřdenní mise v Mongolsku. Delegace vedená viceprezidentem Hospodářské komory České republiky Bořivojem Minářem doprovodila náměstka ministra zahraničních věcí Miloslava Staška.

I přes momentální ekonomické problémy je Mongolsko trhem, o který je třeba usilovat,“ uvedl viceprezident HK ČR Bořivoj Minář. „Příkladem úspěšné spolupráce může být společnost Uranium Industry, která v nejbližší době obdrží těžební licence na těžbu uranu v Mongolsku,“ dodává Minář. Na misi došlo k podpisu memoranda o spolupráci mezi Hospodářskou komorou provincie Darchan a Hospodářskou komoru Olomouckého kraje. Původně mezistátní spolupráce se tak díky misi přesunula i na regionální rovinu, která má v obchodních vztazích velký potenciál. Podnikatelé vyrazili do země v povolebním období, v zemi se totiž nedávno konaly jak parlamentní volby, tak i volby do místních a městských zastupitelstev. Drtivého vítězství zaznamenala opoziční Mongolská lidová strana. Českou delegaci tak přijal nově zvoleným primátor Ulaanbaataru Bathold Sundui a ministr stavebnictví, který je rovněž předsedou Mezivládní Česko-mongolské smíšené komise.

/hledate-skoleni-delame-je-skoleni-seminare-webinare-komora/