Mezi podnikatele zavítala náměstkyně ministra financí i generální ředitelé finanční a celní správy

06.10.2016

Dnes v sídle HK ČR proběhla další ze schůzek podnikatelů s vrcholovými představiteli rezortu financí, tentokrát věnovaná praktickým problémům, se kterými se členové HK ČR setkávají při správě DPH. V úvodu setkání prezident Dlouhý zdůraznil vzájemnou užitečnost výměny názorů mezi správci daně a podnikateli, fiskální význam DPH představující plnou pětinu všech zdrojů přerozdělovaných prostřednictvím státního rozpočtu a potřebu férového daňového prostředí, které by zbytečně nezatěžovalo řádné plátce daně, přestože by je bránilo proti nekalé konkurenci subjektů, které se placení DPH cíleně vyhýbají.

Přítomné dvě desítky podnikatelů živě diskutovaly s náměstkyní ministra financí Schillerovou, generálními řediteli finanční a celní správy Janečkem a Poulíčkem a dalšími vysoce postavenými úředníky o komplikacích při registraci k DPH, posečkávání DPH, uplatňování daně z přijatých plnění, vyplácení nadměrných odpočtů, hlášeních, kontrolách a sankcích. Vedle možností jak přiměřeně postupovat v rámci platné právní úpravy byla otevřena i témata pro možné budoucí legislativní změny, které by správu DPH učinily efektivní, avšak vstřícnější vůči řádným plátcům daně.

/nejcastejsi-pracovnepravni-preslapy-zamestnavatelu-webinar-hospodarska-komora/