MAJÍ ZA SEBOU VÝBORNÉ STUDIJNÍ VÝSLEDKY. HK ČR JIM UDĚLILA OSVĚDČENÍ, KTERÉ JE KATAPULTUJE MEZI ELITU

07.10.2017 Miroslav Diro

Na atraktivní pracovní nabídky se můžou těšit vybraní čerství absolventi středních škol a učilišť s nejlepšími studijními výsledky. Celkem 270 absolventů ze 49 škol v gastronomických, technických oborech a v oborech služeb letos získalo osvědčení od Hospodářské komory, které dokládá zaměstnavateli požadovanou kvalitu mladých pracovníků, tedy o odborných schopnostech uplatnitelných v praxi.

„Je mi ctí ocenit tyto mladé lidi. Nebojí se pracovat rukama a mají k výkonu svého povolání i odpovídající dovednosti. Pochválit musím ale i jejich rodiče, když jejich úsilí během studia podporovali,“ poznamenal prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý.

Oceněné absolventy podle Dlouhého čeká skvělá a dobře placená kariéra. Mezi mladými lidmi totiž zájem vystudovat technický či řemeslný obor klesá. V zemi kvůli tomu v současnosti podle odhadů Hospodářské komory chybí na 300 tisíc odborně zdatných lidí s odpovídající kvalifikací.

Dobývat ztracené cechovní pozice se snaží Hospodářská komora, která proto letos pozvala těchto 270 nejlepších absolventů a učilišť v gastronomických oborech, v technických oborech a v oborech služeb na výstavišti PVA Letňany v Praze během konání veletrhu FOR GASTRO & HOTEL. Záštitu akci, stejně jako loni, udělil prezident Miloš Zeman.

Nejlepší absolventi převzali osvědčení z rukou ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové, viceprezidentky Hospodářské komory Ireny Bartoňové Pálkové, ředitele odboru projektů a mezinárodních vztahů Českých drah Romana Štěrby, náměstkyně pro řízení sekce analýzy, kvalifikace a odborného vzdělávání NÚV Zorky Husové a prezidenta Hospodářské komory.

Cílem této akce je zvýšit u žáků zájem o studium na středních odborných školách a pomoci českým podnikatelům získávat kvalifikované zaměstnance. Neméně důležitá je také snaha propojit řemeslné cechy a asociace se škola-mi. Partnerem akce je národní železniční společnost České dráhy.

Více o projektu Ocenění nejlepších absolventů

/nejcastejsi-pracovnepravni-preslapy-zamestnavatelu-webinar-hospodarska-komora/