Kazachstánská mise byla úspěšná

23.11.2016

Podnikatelská mise, kterou zorganizovala Hospodářská komora ČR ve spolupráci s Komorou SNS a která doprovodila ministra MZV Lubomíra Zaorálka při jeho mezinárodní oficiální návštěvě a ministryni pro Místní rozvoj Karlu Šlechtovou, se vrátila z Kazachstánu.

„V rámci dvou podnikatelských setkání jsme měli velmi úspěšná jednání“ sdělil vedoucí podnikatelské delegace viceprezident HK ČR Bořivoj Minář.
Jak v Astaně, tak v Almyty se těšila setkání s českými podnikateli velkému zájmu místních firem.

„Příležitost pro obchodní spolupráci je velká, ale obchod nezrealizujete během první návštěvy“ sdělila Eva Komárková, generální manažerka In Eko Team, společnosti, která se zabývá kompletními technologiemi pro čistění průmyslových vod. „Měla jsem šest konkrétních jednání, z nich dvě vidím potencionální pro blízký obchodní případ“ uvedla Komárková.

„V delegaci byli účastníci z tradičních oborů, kterými jsou energetika, stavebnictví a dopravní infrastruktura. Velkému zájmu se těšily i firmy z oborů zdravotní péče a lázeňství“ dodává viceprezident Minář.

Publikace