Foxconn představil prezidentovi Hospodářské komory svou divizi v Kutné Hoře

01.04.2016

Foxconn Technology, Kutná Hora, 31. března 2016 – Představitelé managementu společnosti Foxconn, přední technologické firmy v oblasti kompletních IT řešení, se dnes v Kutné Hoře setkali s prezidentem Hospodářské komory ČR Vladimírem Dlouhým. Cílem jednání bylo představení činností společnosti Foxconn v České republice a ve světě a prodiskutování možností vzájemné spolupráce.

Divize Foxconnu v Kutné Hoře je jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v regionu. Zaměstnává více než 1.000 pracovníků z města a jeho nejbližšího okolí. Hlavní činností divize je výroba několika druhů serverů. Právě tuto výrobu, která zahrnuje velké množství technologických postupů při využití nejmodernějších technologií, měl možnost prezident HK ČR sledovat a následně diskutovat o jejích specifikách s představiteli firmy. „Bylo nám ctí představit kutnohorský Foxconn, který je v regionu významným podnikatelským subjektem a zaměstnavatelem. Naším cílem je nejen tvorba výrobků prvotřídní kvality, ale i péče o zaměstnance a město, ve kterém působíme,“ uvedl Vladislav Král, člen managementu společnosti Foxconn Technology.„Děkuji za vřelé přijetí v kutnohorském Foxconnu a za prohlídku výrobních prostor, kde mě zaujalo využití moderních technologií při výrobě serverů a implementace procesů v rámci Průmyslu 4.0. Je vidět, že podnikatelské prostředí v České republice je zdravé a tudíž přitahuje silné zahraniční hráče, čímž podporuje rozvoj i na regionální úrovni,“ komentuje svou návštěvu v Kutné Hoře prezident HK ČR Vladimír Dlouhý.Představitelé společnosti Foxconn společně se zástupcem HK ČR také vzájemně diskutovali témata související s působením společnosti v České republice a jejím příspěvku v oblasti zaměstnanosti. Hovořilo se také o investicích a regionálním přínosu pro obyvatele Kutnohorska a Pardubicka, ale také o podnikatelském prostředí v České republice.Investice do své budoucnosti plánuje kutnohorská divize světového lídra i v oblasti počítačových serverů. Díky novým projektům, které připravují, to bude především posun směrem k inovacím. Plánované investice ve výši několika miliard korun budou směřovat do celé řady oblastí včetně výzkumu a vývoje, řešení pro automatizaci a digitalizaci, infrastruktury a e—commerce. Investice jsou určeny rovněž na lidské zdroje. Společně s plánovanou expanzí Foxconn v následujících letech najme několik stovek expertů na oblast IT a technologií.  O společnosti Foxconn v České republiceSpolečnost je v České republice zastoupená od 18. května 2000 jako regionální základna Foxconnu pro Evropu, Blízký východ a Afriku. Foxconn Global Services Division je obchodní jednotka společnosti Foxconn, která nabízí komplexní služby v oblasti záručních a pozáručních oprav pro své zákazníky. Společnost patří mezi nejvýznamnější exportéry z České republiky a v roce 2014 byla vyhlášena druhým největším exportérem s celkovým objemem vyvezeného zboží v hodnotě téměř 120 miliard korun. V roce 2015 byla společnost také vyhodnocena jako nejlepší Zaměstnavatel regionu a druhý nejlepší Zaměstnavatel roku 2015 v ČR. Více informací o společnosti je k dispozici na www.foxconn.cz.O Hospodářské komoře České republikyHospodářská komora České republiky zastupuje podnikatelskou veřejnost na základě zákona č. 301/1992 Sb. o HK ČR a AK ČR. HK ČR podporuje všechny podnikatelské oblasti mimo zemědělství, potravinářství a lesnictví (tuto činnost vykonává Agrární komora ČR).
Naším posláním je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR, a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu.
Sdružujeme již přes 14.000 členů (právnických i fyzických osob) organizovaných v 60 regionálních 92 oborových asociací. Každý člen a každý zájemce o členství si vybírá, zda bude začleněn v rámci regionů nebo oborů. www.komora.czKontakt pro média:Dagmar Krausová                                                                          Karolína KyselováManažerka komunikace                                                                             Tisková mluvčíFoxconn CZ                                                                                      Hospodářská komora ČRTel.: +420 737 235 097                                                                  Tel.: +420 725 211 811 E-mail: dkrausova@emea.foxconn.com                                             E-mail: kyselova@komora.cz

/jak-na-