Česko-slovenský smíšený hospodářský výbor se v Bratislavě věnoval otázce přijetí eura či přeshraniční spolupráci malých a středních podniků

24.03.2016

Bratislava, 23. března 2016V uplynulých dnech se v Bratislavě uskutečnilo již druhé zasedání obnoveného Česko-slovenského smíšeného hospodářského výboru, které zřídila Hospodářská komora (HK ČR) ve spolupráci se Slovenskou obchodní a průmyslovou komorou (SOPK). Zástupci obou komor diskutovali především o problematice přijetí eura v ČR, společném postupu při prosazování připomínek k evropské legislativě, přeshraniční spolupráci malých a středních podniků či například organizaci společných podnikatelských misí do vybraných zemí.

„Věnovali jsme se například specifické problematice legislativy z dob společného státu. Já osobně jsem narazil na konkrétní problém související s místní příslušností soudu ve smlouvě, což zkomplikovalo vztah se slovenským partnerem. Takto konkrétní případy chceme řešit i v budoucnu, abychom firmám na obou stranách ulehčili jejich byznys,“ poznamenal předseda Česko-slovenského smíšeného hospodářského výboru a generální ředitel společnosti KOH-I-NOOR HARDTMUTH, a.s. Vlastislav Bříza.

Zasedání se zúčastnil také předseda SOPK Peter Mihók, který tak podpořil výměnu praktických zkušeností českých a slovenských podnikatelů. Účastníci jednání se dále věnovali revizi a aktualizaci smluvních dokumentů mezi oběma komorami. Aktualizované memorandum o spolupráci a statut společného Výboru budou slavnostně podepsány během červnového setkání prezidentů Hospodářských komor V4 v Praze.

Publikace