EU 23/20 Bezpečnost potravin – přídatné látky, potravinářské enzymy a potravinářská aromata (informace) T:14.8.2020

Evropská komise zveřejnila návrh prováděcího nařízení k bezpečnosti potravin zahrnující přídatné látky, potravinářské enzymy a potravinářská aromata.
Komise připravuje úpravu pravidel pro přídatné látky, potravinářské enzymy a potravinářská aromata, tak aby byla ve shodě s nařízením EU o transparentnosti a udržitelnosti hodnocení rizika v potravinovém řetězci.

Nařízení o transparentnosti obsahuje nová pravidla týkající se:

  • poradenství poskytovaného žadatelům
  • zadávaných studií
  • veřejných konzultací týkajících se vědeckých studií
  • zveřejňování žádostí a podpůrných vědeckých studií/údajů
  • diskrétnosti
  • standardních datových formátů.

Níže naleznete materiály – EU 23_20 EK Návrh prováděcího nařízení – Ares(2020)3882517 a jeho EU 23_20 EK Přílohu v anglickém jazyce (česká verze bohužel není k dispozici) v pdf.
Případné připomínky zasílejte prosím ve Wordu na adresu eupripominkovani@komora.cz do 14. 8. 2020.

/nejcastejsi-pracovnepravni-preslapy-zamestnavatelu-webinar-hospodarska-komora/