Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

GDPR a Pověřenec na ochranu osobních údajů. Workshop je vyprodaný!

15.2.2018 - 9:00 - 16:00

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů doplňuje a rozvíjí některé stávající instituty, práva a povinnosti v oblasti ochrany osobních údajů. Kromě toho přináší pro některé členské státy, jako například pro Českou republiku, i několik nových nástrojů, institutů a figur.

Ty mají zlepšit ochranu osobních údajů, ulehčit uplatňování práv ze strany dotčených osob (subjektů údajů), zlepšit komunikaci s dozorovým úřadem atp.

Jedním z takových nástrojů je i pověřenec pro ochranu osobních údajů, k jehož označení se také používá zkratka vycházející z anglického jazyka DPO.


A: Co se na workshopu dozvím?

Jak postupovat při zabezpečení osobních údajů 

Cílem školení je v podrobnostech seznámit účastníky, (předpokládané budoucí pověřence pro ochranu osobních údajů), se základní strukturou právní úpravy na ochranu osobních údajů podle obecného nařízení.

 

Na workshopu budeme i společně procvičovat nabyté znalosti na modelových případech zpracování osobních údajů. 

 

Program workshopu:

  • Blok 1 – 9:00 – 10:30
  • Blok 2 – 10:45 – 12:15
  • Blok 3 – 13:00 – 14:45

Blok 1

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů 

  • působnost a postavení v právním řádu České republiky.
  • vztah obecného nařízení k jiným právním předpisům

Základní pojmosloví ochrany osobních údajů (mj. ve světle metodických vodítek a stanovisek WP 29 a Úřadu pro ochranu osobních údajů) a související otázky:

  • subjekt údajů, osobní údaj, citlivý údaj, zpracování osobních údajů,
  • správce osobních údajů, zpracovatel osobních údajů, společní správci a řetězení zpracovatelů, vztah správce a zpracovatele (zpracovatelská smlouva)
  • souhlas se zpracováním osobních údajů, právo být zapomenut, právo na přenositelnost údajů atd.

Blok 2

Základní práva a povinnosti v oblasti ochrany osobních údajů, základní rámec zpracování osobních údajů, včetně příkladů z aplikační praxe

  • účel, způsob a prostředky zpracování, právní titul ke zpracování osobních údajů – podrobný výklad k jednotlivým právním titulům
  • minimalizace zásahu do chráněných zájmů (doba uchování, rozsah zpracovávaných osobních údajů, přesnost údajů atp.)
  • informační povinnost vůči subjektům údajů a způsoby jejího plnění
  • zabezpečení zpracovávaných osobních údajů a související dokumentace, včetně předběžného posouzení
  • práva subjektu údajů a jejich uplatnění
  • povinnost oznámit bezpečnostní incident Úřadu pro ochranu osobních údajů a subjektům údajů
  • základní otázky předávání osobních údajů do třetích zemí ​

Blok 3

Pověřenec pro ochranu osobních údajů 

  • účel institutu
  • úloha a postavení pověřence
  • předpoklady pro výkon funkce pověřence
  • práva a povinnosti pověřence
  • odpovědnost pověřence

Cena workshopu:

 
bez DPHs DPH
Cena člen komory3.900 Kč4.719 Kč
Cena ostatní4.590 Kč5.553,90 Kč

 


B: Je workshop vhodný pro mě?

Workshop je vhodný pro pracovníky kteří budou vykonávat funkci pověřence pro ochranu osobních údajů.

C: Co si mám vzít s sebou?

Techniku nebudete potřebovat žádnou. Určitě si s sebou vezměte dobrou náladu


C: Kdo bude náš lektor?

JUDr. Jakub Morávek, Ph.D:

Je advokátem Felix a spol. a současně působí jako tajemník a odborný asistent na Katedře pracovního práva a práva sociálního zabezpečení Právnické fakulty univerzity Karlovy v Praze.

Zde se vedle vědecké činnosti věnuje též výuce primárně pracovního práva a práva sociálního zabezpečení (také je garantem několika výběrových předmětů).

V letech 2010 – 2012 byl ředitelem odboru právní podpory a schengenské spolupráce Úřadu pro ochranu osobních údajů. Jakub Morávek pravidelně přispívá do odborných periodik a je autorem či spoluautorem řady odborných publikací (např. Případové studie pracovněprávní, Služební zákon. Komentář, Ochrana osobních údajů v pracovněprávních vztazích, Agenturní zaměstnávání v komplexních souvislostech).

Taktéž je úspěšným řešitelem a spoluřešitelem řady grantových projektů (např. GAČR, GAUK, SVV). Je členem České společnosti pro pracovní právo a právo sociálního zabezpečení a členem jejího výboru.

Působí jako nominátor „Autorské ceny“ Karlovarských právnických dnů. V neposlední řadě je Jakub Morávek aktivně činný v jedné z pracovních komisí Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí.

Vzhledem ke svým zkušenostem také pravidelně přednáší problematiku ochrany osobních údajů a vede odborná školení a semináře k problematice zákoníku práce. Mezi jeho nesporné úspěchy patří zisk prestižního ocenění Právník roku 2012 v kategorii Talent roku.


Pořád váháte? Tady je 10 důvodů, proč jít na kurz od Hospodářské komory:

          1. Ověřené znalosti z praxe
          2. Interaktivita
          3. Bez zbytečných řečí
          4. Intenzita výuky
          5. Možnost osobních konzultací s lektorem
          6. Sleva 15 % pro každého člena HK ČR
          7. Občerstvení během kurzu
          8. Rychlá a free wi-fi
          9. Moderní prostory Florentina
          10. Výborná dopravní dostupnost (vlak, metro, bus, tram)

      ZPĚT NA SEZNAM KURZŮ

Podrobnosti

Datum:
15.2.2018
Čas:
9:00 - 16:00
Rubriky Akce:
, ,
Webová stránka:
http://edukis.cz

Pořadatel

Hospodářská komora ČR
Webová stránka:
www.komora.cz

Ostatní

E-mail pořadatele
ridka@komora.cz
Telefon
724 613 935

Místo konání

Hospodářská komora ČR
Na Florenci 2116/15
Praha 1, 110 00 Česká republika
+ Google Mapa
Webová stránka:
www.komora.cz