V předvečer 29. sněmu uděleny Merkurovy medaile za přínos podnikání a Hospodářské komoře

Nově zrekonstruované Uměleckoprůmyslové muzeum se v předvečer konání 29. sněmu Hospodářské komory stalo dějištěm neformálního společenského setkání, během něhož Hospodářská komora předala Merkurovy medaile 28 významným členům Komory. Místo pro tuto příležitost nebylo vybráno náhodou. Zakladatelem muzea byla totiž Obchodní a živnostenská komora v Praze, která jej do roku 1950 také vlastnila a provozovala. Přitom největšími mecenáši muzea byli tehdejší nejvýznamnější podnikatelé a obchodníci.

Poděkování patří všem oceněným, kteří dosáhli mnohých úspěchů ve svém podnikání a tím přispěli k rozvoji podnikatelského prostředí v České republice, ale také ředitelce Uměleckoprůmyslového muzea Heleně Koenigsmarkové, koncertnímu mistrovi České filharmonie Jiřímu Vodičkovi i partnerovi Hospodářské komory – festivalu Dvořákova Praha a jeho řediteli Robertu Kolářovi za to, že pro tento večer hudební vystoupení zprostředkoval.

Merkurovy medaile jsou čestným oceněním aktivních manažerů či podnikatelů, kteří se angažují v komorovém životě. Medaile mají formu drobné skleněné plastiky, ocenění nese jméno římského boha obchodu, který je symbolem komorového hnutí na celém světě. Hospodářské komora ocenění uděluje několikrát ročně, a to na základě nominací komorových složek.

Zlatá medaile

Vladimír Opatrný