Nové povinnosti firem v oblasti ochrany osobních údajů GDPR tématem odborného semináře ve Florentinu

Málokterý manažer, vedoucí pracovník či správce počítačové sítě si může být jistý, že udělal vše pro to, aby jeho firma byla dostatečně chráněná před kybernetickým útokem a únikem citlivých dat. Do toho přichází nové, zásadní legislativní povinnosti (ZoKB, GDPR), jejichž ignorace může společnosti ve svém důsledku připravit o nemalé částky, v některých případech o desítky či stovky milionů korun.

Hospodářská komora České republiky proto uspořádala odborný seminář, během něhož zástupcům tuzemských firem přiblížila klíčové dopady a aspekty z oblasti kybernetické bezpečnosti a ochrany osobních údajů. Šest desítek firem tak získalo návod na systematický přístup k řešení jejich kybernetické bezpečnosti.

Na akci vystoupili Chief Security Officer Radek Živný z CETIN, bezpečnostní expert Jan Fanta z EY, senior manažer EY Petr Plecháček, ale i ředitel clusteru NSMC Jiří Sedláček a obchodní ředitel firmy Novicom Jindřich Šavel. Více informací o nové povinnosti GDPR naleznete také na webu Hospodářské komory a v novém vydání časopisu Komora.cz, které bude v distribuci od příštího týdne.