GDPR na Hospodářské komoře. Firmy se seznámily s novými povinnostmi v oblasti ochrany osobních údajů

Blíží se zákon tvrdší než EET. Tak někteří odborníci označují přísnější pravidla ochrany osobních údajů zaměstnanců a zákazníků, která přináší nové evropské nařízení. To bude sice účinné až v květnu 2018, ale pokud firmy nezačnou s přípravou už teď, vysokým pokutám se nevyhnou. Nařízení navíc zavádí novou funkci pověřence ochrany dat. Firmy ale nemohou za pověřence jmenovat ani své personalisty, ani šéfy IT oddělení.

Hospodářská komora České republiky a Advokátní kancelář Pečený - Fučík - Langer proto dnes uspořádaly v pražském Florentinu další odborný seminář věnovaný problematice zákona o ochraně osobních údajů (GDPR) „Revoluce v ochraně osobních údajů! Jak se připravit na Nařízení GDPR?“. S problematikou GDPR zástupce firem seznámili viceprezidentka Hospodářské komory Irena Bartoňová Pálková, Markéta Schormová z Odboru legislativy, práva a analýz Hospodářské komory, dále odborný rada v oddělení legislativním Úřadu pro ochranu osobních údajů Miroslava Matoušová, partner AK Pečený - Fučík - Langer Ivan Langer a právní expertka na pro ochranu osobních údajů a GDPR Eva Škorničková.