Den Íránu na Hospodářské komoře nastínil obrovský potenciál tamního trhu

Přes čtyři desítky podnikatelů se v pátek zúčastnily interaktivního diskusního kulatého stolu k problematice byznysu a obchodních příležitostí v Íránu. Celý program setkání byl rozdělen do několika panelů, které účastníkům osvětlily základní informace o íránském trhu i o aktuálních šancích pro české podniky, stále zásadní také zůstává otázka financování.

„Írán skýtá obrovský potenciál pro tuzemský průmysl. Zejména ve strojírenství, zemědělství nebo leteckém průmyslu. V současné situaci, kdy se země potřebuje rozvíjet, ale mají šanci prakticky všechna průmyslová odvětví. Navíc můžeme navázat na historicky velmi dobré obchodní vztahy mezi Íránem a naší zemí", řekl v úvodu celé akce předseda Zahraniční sekce Hospodářské komory ČR Ilja Mazánek.

Kulatého stolu se zúčastnil i náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa, velvyslanec České republiky v Íránu Svatopluk Čumba nebo Jaromír Dudák z ministerstva průmyslu a obchodu. Po skončení jednotlivých bloků přednášek následovala neformální diskuze, při které měli podnikatelé možnost načerpat další informace o rozvíjejícím se 80-ti milionovém íránském trhu.