HK ČR spolu s dalšími partnery spouští projekt dotovaného poradenství

Pod názvem GetIT (www.GetIT.cz) spouští Hospodářská komora ČR ve spolupráci s významnými partnery elektronický nástroj s dotačním rámcem na poradenství v oblasti evropských fondů a IT.

Pod názvem GetIT (www.GetIT.cz) spouští Hospodářská komora ČR ve spolupráci s významnými partnery elektronický nástroj s dotačním rámcem na poradenství v oblasti evropských fondů a IT.

Hospodářská komora České republiky pod záštitou České agentury na podporu obchodu a Czech ICT Alliance ve spolupráci s nejvýznamnějšími ICT firmami v ČR dnes oficiálně spouští  projekt dotovaného poradenství v oblasti evropských fondů a IT rozvoje pro české podnikatele pod názvem GetIT (www.GetIT.cz). Konkrétními partnery jsou firmy AutoCont, Cisco Systems, Český Telecom, Hewlett-Packard, Intel, LANGMaster International, Microsoft, odborným konzultantem je firma Raven Consulting. Finančním partnerem, který bude podnikatelům nabízet konkrétní formy projektového financování, je Česká Spořitelna. Jedná se vůbec o první projekt tohoto typu v České republice, kdy se významné firmy rozhodly napomáhat tímto způsobem a rozsahem rozvoji podnikání v České republice.

Díky dotacím Hospodářské komory mohou podnikatelé získat služby pro kompletní zpracování žádosti od renomované poradenské agentury již od 5.000 Kč. Společnost Raven Consulting ročně podává mnoho set žádostí a je jednou z největších agentur v České republice se specializací na fondy pro podnikatele. Tyto dotované programy jsou určené pro všechny podniky v ČR bez ohledu na jejich velikost, jak to omezují některé stávající dotační a podpůrné programy státu.

Pro všechny příjemce dotovaného poradenství navíc portál nabízí bezplatné služby v hodnotě až 15.000 Kč – tzv. Dotační audit: pravidelný monitoring zhruba tisíce fondů a programů EU přímo pro Vaši firmu a Váš obchodní záměr na klíč.  Všem uživatelům GetIT bude služba poskytována se slevou 50%. Nedílnou součástí nabídky je samozřejmě bezplatný a pravidelně aktualizovaný informační servis a zasílání pravidelných zpráv o dění v oblasti fondů a programů Evropské unie.

Na podporu rozvoje firemní konkurenceschopnosti díky nasazení informačních a komunikačních technologií nabízí portál GetIT (www.GetIT.cz) tyto služby:

- Index konkurenceschopnosti – možnost porovnat si úroveň vlastního rozvoje firmy s ostatními na souboru několika klíčových srovnávacích parametrů, které vychází ze zahraničních porovnání úrovně rozvoje IT ve firmách

- 25 krátkých bezplatných vzdělávacích kurzů o využití IT (včetně možnosti stáhnout si elektronické studijní opory na lokální PC) a dotované IT poradenství

- Elektronický obchod – široký sortiment hardware a software za velmi výhodných podmínek

Podnikatelé mohou zadávat své dotazy a žádosti samozřejmě prostřednictvím elektronických formulářů, e-mailem (info@getit.cz), ale také přes profesionální call-centrum.Neméně zajímavou a svým způsobem unikátní službou je i SMS informační linka pro krátké dotazy.  Zadat dotaz je velice jednoduché – pouze zašlete zprávu na číslo 9000609 ve formátu KOMORA EU a vlastní text dotazu, včetně možnosti zadat e-mail, kam půjde odpověď. (Každá tato zpráva stojí 9 Kč.)

„CzechTrade má jako implementační agentura několikaleté zkušenosti s přípravou dotačních programů z národních prostředků i strukturálních fondů, předkládáním projektů i se  spektrem chyb či nedostatků, které se v žádostech vyskytují a také se zprostředkováváním těchto informací podnikatelům prostřednictvím agentury či portálu BusinessInfo. V oblasti IT vývoje a technologií Česká republika patří do světové špičky a ve spolupráci CzechTrade a Czech ICT Alliance se tento obor české ekonomiky daří úspěšně prosazovat na zahraničních trzích. Prostřednictvím spolupráce v rámci portálu GetIT bychom rádi přispěli k dalšímu růstu konkurenceschopnosti a přístupu podnikatelů k fondům,“ uvádí ke spolupráci generální ředitelka agentury CzechTrade, Ing. Jitka Hanzlíčková.

„Hospodářská komora České republiky se snaží napomáhat rozvoji podnikatelského prostředí konkrétními kroky, nikoliv pouze proklamativní sděleními bez valného efektu. V informačních technologiích a evropských fondech na rozdíl od ostatních skeptiků pořád vidíme významné možnost rozvoje konkurenceschopnosti firem,“ těmito slovy shrnul důvody pro spuštění projektu GetIT, Dr. Ing. Jaromír Drábek, prezident Hospodářské komory.