PREZENTAČNÍ VIDEO HK ČR

OBCHODUJTE S ÍRÁNEM
 - BRÁNA DO PERSIE

Prezident HK ČR Dlouhý ocenil tři vítěze Vědomostní olympiády Cechu topenářů a instalatérů ČR

Prezident HK ČR Vladimír Dlouhý ocenil tři vítěze XI. ročníku celorepublikové Vědomostní olympiády Cechu topenářů a instalatérů České republiky. Dlouhý tak potvrdil dlouhodobou snahu HK ČR i Cechu topenářů a instalatérů ČR o zvýšení prestiže technických učebních oborů vzdělávání, kterým topenáři a instalatéři dnes nepochybně jsou.

Do krajského kola vědomostní soutěže postoupili vždy dva nejúspěšnější žáci z čtyřiceti učilišť v třinácti krajích ČR – celkem postoupilo 105 účastníků. Deset vítězů krajského kola pak postoupilo do finále. První místo obsadil Dušan Říha ze Střední školy lodní dopravy a technických řemesel v Děčíně, na druhém místě skončil Daniel Kučera ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Berouně a třetím nejúspěšnějším olympionikem se stal Roman Holuša ze Středního odborného učiliště stavebního v Opavě.

Škola, ze které vzešel vítěz vědomostní soutěže, Střední škola lodní dopravy a technických řemesel v Děčíně získala i cenu Putovní pohár Vladimíra Valenty. Dále byly uděleny diplomy prezidentem Hospodářské komory České republiky Vladimírem Dlouhým v soutěži XVIII. ročníku odborných dovedností Učeň instalatér 2015, kdy se na prvním místě umístil Martin Hrbáč ze Středního odborného učiliště Uherský Brod, druhé místo obsadil Petr Cvan ze Střední školy polytechnické Brno, Jílová 36g a na třetím místě se umístil Kamil Vít ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Hradec Králové.

Ze všech stran v poslední době slýchám stejný problém – firmy nemohou sehnat dobré zaměstnance. Především majitelé větších podniků si v současné době stěžují na čím dál větší nedostatek technicky vzdělaných pracovníků. Kvalifikovaní mladí lidé tu naprosto chybí. Proto mám velkou radost, že dnes mohu ocenit tři velice úspěšné účastníky olympiády Cechu topenářů a instalatérů ČR. Do budoucna jim přeji hodně úspěchů, o jejich uplatnění na trhu práce se myslím nemusíme obávat,“ uvedl prezident HK ČR Vladimír Dlouhý.

1. místo UČEŃ INSTALATÉR Martin Hrbáč 1. místo Vědomostní olympiáda Dušan Říha

PUTOVNÍ POHÁR